Om mossekarusellen

ekholtlopet-2016-img_6560Mossekarusellen er en løpskarusell som består av 4 løp; Albyløpet på 3 km, Ekholtløpet på ca. 7 km, Kambomila på 10 km og Årefjorden rundt på ca. 13 km. Løpene går i både Moss og Rygge. Underlaget er hovedsakelig terreng / grus, men noe asfalt på Årefjorden rundt

Løperne kan enten velge å løpe i Tidtagerklasse eller man kan løpe en kortere løype uten tidtaking, dvs. trimklasse (man kan også løpe den lengste distansen som trimklasse). Klasseinndelingen for løpene er 12-15 år, 16-24, 25-29, 30-34 osv. eller TRIM.

På Albyløpet er det puljestart med ca. 2 aldersklasser sammen i hvert startfelt. På de 3 siste løpene er det fellesstart.

For å få en karusellsesong godkjent må minimum 3 av 4 løp være gjennomført i løpet av en sesong. Det vanker jubileumspremie for alle løpere som fullfører i 5, 10, 15 osv. opp til 40 år (40 år etter sesongen 2016).  Jubilantene får i tillegg en ekstra premie; en felles festmiddag som arrangeres etter endt sesong (jubilanter får altså middagen som en ekstra premie, mens en eventuell ledsager som også er hjertelig velkommen betaler en egenandel).

Premiering på løpene ellers er uttrekkspremier på startnummer for Albyløpet, Kambomila og Årefjorden rundt (hvorav premie til alle barn under 12 år). På Ekholtløpet er det fellespremie til ALLE løpere. Beste dame- og herreløper blir i tillegg premiert spesielt på alle løpene.

Løperne skal i utgangspunktet løpe den dagen løpet arrangeres. Karusellen opererte tidligere med organisert forhåndsløping. Denne ordningen gjelder i dag kun for Årefjorden rundt (felles registrering av eventuelle forhåndsløpere onsdagen før løpet arrangeres).

Starttidspunkt:

Start kl. 18.30 for Albyløpet, Ekholtløpet og Kambomila.
Start kl. 13.00 for Årefjorden rundt.
Forhåndløping onsdagen før Årefjorden rundt er kl. 18.00.